dimarts, 10 d’octubre del 2017

CAVALLS: Aportacions del projecte

Hola famílies,
Seguim aprenent moltes coses dels cavalls amb tot el material i les explicacions que estan portant els vostres fills i filles.
En Nil ens ha explicat que hi ha dos tipus de cavalls : - els més forts i pesats ( de càrrega) que                                                                                               serveixen per portar coses i arrossegar carros..
                                                                                      - els lleugers que són per córrer molt o passejar.
També ens ha explicat que per muntar a cavall es fa servir la sella i que a la boca per dirigir el caball porten la brida.

La Noelia ens ha explicat que hi ha els cavalls mascles anomenats cavalls,  femelles anomenades eugues i els fills que es diuen poltres.
També ens ha explicat que hi ha un tipus de cavalls que són més petits i que no creixen més que són els ponis.
Ens ha ensenyat  que els cavalls poden portar carruatges per portar a la gent. A partir d'aquí també hem explicat que antigament quan no existien els cotxes la gent anava amb cavalls i carruatges per desplaçar-se.

La Gisela ens ha ensenyat que mengen els cavalls i ens ha portat palla de veritat, herba i una poma. Ja que els cavalls en mengen.
Ens ha ensenyat una ferradura i ens ha dit que li posen per poder caminar per protegir-li els seus peus, anomenats peülles.  Per posar-li les ferradures li tallen les ungles. Aquestes ferradures se li han de canviar cada 8 setmanes.
En Max ens ha portat una mostra de tot el que mengen els cavalls. Amb això em descobert que els cavalls mengen poma, pastanaga, sègol, herba, blat, plàtan, sucre, palla i garrofes.














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada